Klippan Yllefabrik

Ullpläd Ralph mörkgrå 130x200cm

Ullpläd Ralph mörkgrå 130x200cm
Klippan Yllefabrik

Ullpläd Ralph mörkgrå 130x200cm

755 kr
Tillfälligt slut
Vi skickar ett meddelande så fort produkten är åter i lager. När du bevakar produkten godkänner du samtidigt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår integritetspolicy.

En klassiskt vacker pläd av högsta kvalitet i färgen mörkgrå – tillverkad av 100% ekologisk lammull.

Plädarna tillverkas av lammull som kommer från den första klippningen av får som ännu inte blivit sex månader gamla. Ull har unika egenskaper som gör att det agerar temperaturreglerande och innehåller naturliga fetter som gör att pläden blir självrengörande vilket gör att du inte behöver tvätta pläden lika ofta som med andra material. Då RALPH ullplädar är tillverkade i 100% ekologisk lammull är de bra för hälsan, samvetet och för djurens bästa.

Klippans ullplädar är mjuka mot kroppen och stilrena i sin design.

Lammull är både mjukare och mer elastiskt än när man använder ull från ett vuxet får. Det är ett hållbart och flamsäkert material, biologiskt nedbrytbart och därmed väldigt bra för klimatet! Den ekologiska ullen kommer från får på Nya Zeeland som är ute året runt och betar i gräs i det fria landskapet.

Klippan Yllefabrik grundades 1879 och är ett svenskt familjeföretag som ägts av flera generationer och har en grundfilosofi som utgår från att alltid använda naturmaterial, såsom ull, bomull och lin samt att välja ekologiska alternativ så långt det är möjligt. Med ett bra grundmaterial skapas produkter med lång hållbarhet och bästa kvalitet. Klippan Yllefabrik är svensk design som möter textilvetenskap. Under senare år har Klippan Yllefabrik kunnat tillverka plädar i 100% ekologisk lammull som är smuts- och fuktavstötande samt fri från kemikalier, pesticider och antibiotika vid uppfödning av fåren.

En mysig, stilren och tidlös pläd som är ekologisk, hållbar och etisk försvarbar!

KY205609
Mått
Längd: 200 cm, bredd: 130 cm
Material
Ekologisk Ull
Ull

Maskintvätt 30-grader, endast ullprogram - Tvättas separat. Oftast räcker det med att hänga ut pläden på vädring när det är fuktigt ute. Torktumla ej, Använd ej blekmedel. All ull har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstär av nötning. Detta gör att man bör undvika allt för hög belastning på filtarna, t.ex. lämpar de sig inte som sittdyna eller till att klä soffan med. För att få filtarna mjuka och luftiga ruggar (borstar) man upp dem. En filt kan ruggas flera gånger med hjälp av t.ex. kardborre eller en stålkam. Håll kardborren vertikalt och greppa i båda ändar med tummen och pekfingret. Böjen på kardborrens ”grenar” skall vara i samma riktning som du tänkt borsta. Om du håller rätt så skall det vara lätt att borsta, inte hackigt och tungt. Borsta filten inifrån och ut med långa, jämna, svepande drag. Tänk på att inte borsta för hårt – då är det lätt att fastna och rycka bort för mycket av ullfibrerna. Gå igenom filten bit för bit tills den är luftig och jämn på ytan. Avsluta gärna med att hänga ut och rista filten.