Stikkan

Vedklyv "Stikkan" Gjutjärn

Vedklyv "Stikkan" Gjutjärn
Stikkan

Vedklyv "Stikkan" Gjutjärn

1 495 kr
Tillfälligt slut
Vi skickar ett meddelande så fort produkten är åter i lager. När du bevakar produkten godkänner du samtidigt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår integritetspolicy.

STIKKAN har blivit en klassiker och en favorit för många! En unik väggmonterad vedklyv i gediget gjutjärn gör det bekvämt och enkelt att klyva flisved för brasan.

Med sin kreativa, stilfulla och rustika design har verktyget en självklar plats i det skandinaviska hemmet. Det tar väldigt lite plats och kan enkelt monteras vid kakelugnen, intill den öppna spisen, vedboden eller var du än önskar.

Med detta handverktyg minskar risken för skador vid vedklyvning då verktyget förhindrar att vedträet kilar fast samtidigt som du inte behöver använda en vass yxa. Det medföljer även en låsring som barnsäkrar vedklyven när den inte används. Ett oerhört enkelt hjälpmedel att nyttja i vardagen eller när det ska mysas vid brasan.

STIKKAN klyver ved tyst, snabbt och lätt i olika grovlek med hjälp av en stålkniv och hävstångseffekten. Vedträet som du klyver lyfts upp av verktyget och placeras i ett högre ”hack” om det inte skulle klyvas direkt. Snabbt och enkelt får du flisor för att hjälpa dig starta brasan. Stikkan klarar enkelt att klyva flisved från 40 cm långa vedklabbar.

Verktyget är elförzinkat och kan därför även monteras utomhus om så önskas och har lång hållbarhet - hela 10 års garanti!

Färg: Lackerad i mattsvart. 

STIKKAN uppfanns i Telemarken, Norge 1982 av Tormod Lie. Bakgrunden sägs vara att Tormods hustru blivit less på att krångla med brasan under de kalla vintrarna uppe i de norska bergen. Norges Patentstyre delade ut priset ”Design Patent” till Tormod för hans uppfinning.

ST1
Mått
Längd väggfäste: 400 mm Längd handtag: 570 mm Bredd: 85 mm
Material
GjutJärn
Gjutjärn
Tillverkningsland
Sverige

Sätts bäst fast cirka 120 cm över golvet/marken med hjälp av de förborrade fästhålen. Tillhörande skruv och plugg medföljer i förpackningen.