Gysinge

Matt linoljefärg vit

Matt linoljefärg vit
Gysinge

Matt linoljefärg vit

120 kr
Kommer snart
hos dig 2024-05-17
Vi skickar ett meddelande så fort produkten är åter i lager. När du bevakar produkten godkänner du samtidigt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår integritetspolicy.

Matt linoljefärg vit är en utav de vanligaste kulören, en självklarhet när det gäller bräd-, papp och putstak samt spismurar. Detta är en målarfärg med en enastående matt yta och intensivt djup färg. Enkel kulör att måla med och fäster enkelt på de flesta underlag.

Använd denna kulör som takfärg och väggfärg då den passar in bra. Det funkar utmärkt att använda färgen på putsade ytor, möbler och schablonmålning.

Linoljefärgen är hantverksmässigt tillverkad av naturliga pigment och av den bästa linoljan! Färgen är tjockare än en vanlig linoljefärg detta bidrar till att man får full täckning med endast två strykningar samt en extremt torktid på endast fyra timmar. Färgen är helmatt och är en snabbtorkande färg med god täckförmåga och bra vidhäftning.

Vi rekommenderar att måla med en tunn strykning och många gånger. Skulle det vara så att man råkat måla för tjock färg, tillskillnad från andra klassiska linoljefärger bildas det inte små ”russin” på ytan. Färgen stryks med målningsborste, vi rekommendera att ni inte sprutar eller rollar vid användning av denna färg.

Samtliga av våra kulörer är framtagna att passa både i historiska och moderna omgivningar.

OBS: Färgåtervinningen som syns på en skärm överensstämmer inte till 100% med verkligheten.

Viktigt att komma ihåg är att resultatet utav målningen beror på underlagets skick, temperatur, fuktighet, hur pass man har förbehandlat ytan och hur man applicerar färgen. Färg anses vara halvfabrikat, vi ansvarar för färgens kvalité men tar inget ansvar gällande användningen utav den.

Åtgång: På släta ytor ca 10–12 kvm/l.

G5000-0002
Material
Linolja