Gysinge

Kammarlås sekelskifte vänster

Kammarlås sekelskifte vänster
Gysinge

Kammarlås sekelskifte vänster

1 120 kr
Kommer snart
Vi skickar ett meddelande så fort produkten är åter i lager. När du bevakar produkten godkänner du samtidigt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår integritetspolicy.

Kammarlås, vänster, är ett ordentligt och robust dörrlås utav av obehandlat järn i en modell som var vanlig från mitten av 1800-talet till sekelskiftet. Modellen är välutformad och smyckas med smådelar utav mässing. Låset har ett låsvred vilken tillför att man kan låsa ifrån insidan. Låset är vändbart och det följer med en gjuten nyckel.

Vänsterhängda dörrar har sina gångjärn på vänstersida när man öppnar dörren mot sig. På samma sätt vet man att en dörr är högerhängd, om man öppnar dörren mot sig och gångjärnen är synliga och sitter på höger sida.

Vid montering av kammarlås så hör de ihop med vänster och högerställda gångjärn.

Med tiden är det vanligt att järn och mässing får färgrester på sig, detta kan man snabbt ta bort vid användning av vår linoljesåpa. Fyll upp en burk med vår linoljesåpa och lägg in era beslag och järn, låt stå över natten för att senare kunna borsta av de med en skurborste.

GY1501-02
Mått
Dorndjup: 5cm, 9x9x1,5cm
Material
Järn
Mässing
Obehandlat järn, mässing
Tillverkningsland
Sverige

Montering av 1900tals dörr, där låset sitter innanför dörrkarmen.
1. Stäng dörren.
2. Rita en hjälplinje på dörrbladet där karmen möter dörrbladet. Låskistan måste gå fri från karmen.
3. Hugg upp ett spår för den utskjutande delen av låsets framkant och sänk in den i dörren.
4. Måtta in låset och markera var nyckelhålet kommer att hamna. Borra upp nyckelhålet. Borra även grunda hål för de andra utskjutande delarna på låsets baksida.
5. Skruva fast låset. (Förborra alltid).
6. Stäng dörren igen och markera var i karmen låskolven kommer att hamna.
Hugg ett lagom stort hål med ett stämjärn. Se till att det blir tillräckligt utrymme för kolven att kunna röra sig även i höjdled.
7. Montera vinkelslutblecket över hålet. Försänk blecket med hjälp av ett stämjärn.